× Články Rozhovory Videá Fotogaléria Kontakt

PREVIEW: Exkluzívna forma Prešova, Nové Zámky so snahou pretrhnúť nelichotivú sériu.


21.11.2021

18. kolo Tipos Extraligy klope na dvere, a tak vám opäť prinášame obľúbený preview. Dnes nás čaká viacero súbojov „Dávida s Goliášom“, teda outsidera s favoritom. Aj takéto zápasy však často dokážu fanúšika prinútiť vyskočiť zo sedačky. Šlágrom dnešného kola by sme vzhľadom na aktuálnu formu mohli označiť duel Zvolen – Prešov. Zvládne majster bitku s húževnatým súperom, alebo to budú Prešovčania, ktorí sa budú radovať už ôsmej výhre v rade? Ani dnešné kolo sa nezaobišlo bez zmeny programu. Zápas medzi Nitrou a Banskou Bystricou bol odložený pre veľkú maródku v tíme „corgoňov“.

 

Nakopne sa konečne michalovský útok k lepším výkonom?

Michalovce v poslednom období zastihla mizerná forma, keď z predošlých dvoch zápasov najprv nedokázali skórovať v Nitre a doma hladko podľahli Slovanu Bratislava. Ich skóre z týchto dvoch spomínaných zápasov je 1:9 a nad výkonmi michalovských „líšok“ sa začínajú objavovať výkričníky. Spišská Nová Ves naopak v predchádzajúcich dvoch kolách predviedla solídne výkony, keď dokázala zdolať Nové Zámky či Slovan. „Spišiaci“ navyše čakajú na víťazstvo proti Michalovciam celé štyri roky,  preto sa domnievame, že „rysi“ dnes cítia veľkú šancu a Michalovce to vôbec nebudú mať jednoduché.

 

Našiel Slovan stratenú formu?

Slovan Bratislava sa v posledných zápasoch výrazne herne trápil. Nepresvedčivé výkony proti Zvolenu, Nitre a naposledy aj Spišskej Novej Vsi vyvolali množstvo otázok a špekulácií, no zápas v Michalovciach sa už niesol v jasnej réžii osem násobného majstra z Bratislavy. Na Liptove to však „slovanisti“ nebudú mať ľahké. Liptáci v poslednom kole uspeli na ľade favorita z Nitry, keď sa v predĺžení o dokonalý obrat postaral veterán Martin Kriška. Podobný výkon budú chcieť istotne predviesť aj dnes na domácom ľade proti lídrovi tabuľky z Bratislavy.

 

Famózna forma oboch tímov!

Nováčik z Prešova je momentálne doslova v rozprávkovej forme. Zverenci trénera Ernesta Bokroša dokázali vyhrať už sedem zápasov v rade a z posledného miesta tabuľky sa vyšplhali na predbežné šieste miesto. Relatívne dobrú fazónu zažívajú aj „rytieri“ zo Zvolena, keď si z posledných piatich zápasov dokázali na svoje konto pripísať jedenásť bodov. Úradujúci majster sa momentálne nachádza na celkovej tretej priečke o skóre za druhou Nitrou. Na zimnom štadióne vo Zvolene sa tak dnes určite bude mať na čo pozerať a aktéri tohto zápasu si pre nás pripravia naozaj pekné hokejové divadlo.

 

Odlepia sa Novozámčania zo dna tabuľky?

Nové Zámky majú v aktuálnej sezóne doposiaľ suverénne najhoršie skóre zo všetkých tímov Tipos Extraligy. Zverencov trénera Gergely Majorossa však určite netreba odpisovať. Hoci zo všetkých sedemnástich zápasov dokázali uspieť len štyrikrát, samotní Trenčania určite vedia, že ich nečaká nič ľahké. V prvom vzájomnom zápase tejto sezóny sa z výhry tešili práve „býci“ v dobe, keď Dukla nepodávala optimálne výkony. Trenčín sa však postupom času dokázal herne aj výsledkovo dvihnúť a momentálne mu patrí siedme miesto v tabuľke. Zverencov trénera Jána Pardavého dnes čaká neľahká úloha a my sme zvedaví, aké taktiky namiešajú tréneri na oboch stranách.

 

autor: Filip Kročka | grafika: Marián Kubík

PODOBNÉ ČLÁNKY